e-Faturaya Ne Zaman Geçiş Yapmalı?

E-Faturaya Geçme Adımları

e-faturaya geçmek;

Günümüzde gerek çevreyi korumak gerekse de işleri kolaylaştırmasından ötürü e-fatura sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Hukuki nitelik bakımından geleneksel kağıt faturalardan hiçbir farkı olmayan e-faturalar, dijital ortamda hızlı bir biçimde fatura oluşturarak müşterilerinize iletmenizi sağlamaktadır. Son zamanlarda e-fatura kullanan ve e-fatura gönderen firmaları sürekli olarak görmekteyiz. Bunun nedeni de artık internetin hayatımızın her alanına girmiş olması ve işlerimizi de kolaylaştırmasıdır. Peki e-faturaya geçiş nasıl yapılır? E-faturaya geçiş bize avantaj sağlar mı? Bu yazımızda sizlere bu detaylardan bahsedeceğiz.

Şahıs işletmesi, anonim şirket ya da limited şirket fark etmeksizin her firma, e-faturaya geçebilmektedir. Bunun için ise şu adımları izlemek yeterli olacaktır.

e faturaya ne zaman geçilmelidir
E-İmza veya Mali Mühür Alınmalı
Eğer şahıs şirketiyseniz, ıslak imza değeri taşıyan e-imzanızı almanız gerekmektedir. Eğer Anonim Şirket ya da Limited Şirketseniz, mali mührünüzü almalısınız. Her ikisini de sizi yormadan biz yapıyoruz.
GİB başvurusu tamamlanmalı
Mali mühür ya da e-imza aldıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığına başvuru yapmalısınız. Bu başvuru tamamlandıktan sonra e-faturaya geçmiş oluyorsunuz. Bu süreci de biz sizin için yapıyoruz.
Entegratör Seçilmeli
E-İmza ve mali mührünüzle beraber Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB), e-fatura başvuru ekranından kayıt olduktan sonra da entegratör üzerinden e-fatura gönderip alacağınızı beyan etmelisiniz. E-faturaya geçiş aslında zor olmayan basit adımlardan oluşmaktadır. Bu adımların tamamı izlendikten sonra sizler de e-fatura kullanımına başlayabilirsiniz. Seçimiminizde bilgiler veriyor doğru ve sorunsuz entegratör ile çalışmasınızı sağlıyoruz.

Ne Zaman Geçiş Yapılmalı?

E-faturaya geçmek için, son izleyen 2 muhasebe yılı için, 10 milyon TL ciroyu geçen firmalar için takip eden sene içerisinde yılbaşında yapılmalıdır. Gönüllü olarak e-faturaya geçiş yapmak isteyen işletmeler de sene içerisinde istedikleri bir zamanda sisteme geçiş yapabilirler. E-fatura başvurusu, e-imza ve mali mührün beklenme süresiyle beraber yaklaşık olarak 1-2 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Eğer mali mühür ya da e-imzanız zaten varsa Bizim Hesap aracılığı ile çok kısa bir süre içerisinde e-fatura kullanmaya başlayabilirsiniz.

E-faturaya geçmek sizlere şu faydaları sağlayacaktır:

  • Faturalarınızı dijital ortamda saklayabilirsiniz.
  • İş süreçlerinizi hızlandırabilirsiniz.
  • Şirketinizin verimliliği artar.
  • Hızlı ve kolay bir biçimde fatura oluşturabilirsiniz.
  • Oluşturduğunuz faturaları tek bir tıkla müşterilerinize iletebilirsiniz.
  • Faturalarınızı dijital ortamda yaklaşık 10 yıl boyunca saklamanız mümkün olur.
  • Muhasebe yazılımları ile uyumludur.
  • Her an her yerden ulaşabilirsiniz.
crosschevron-upchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram